Новото попълнение на Верона Фабио Борини сподели, че е дошъл в клуба с единствената цел да печели. Бившият състезател на Ливърпул започна по най-добрия начин престоя си на „Бентегоди“, като се разписа още при дебюта си.

Благодарение на него Верона измъкна ценна точка от Болоня. Сега, футболистът е мотивиран да продължи с добрите изяви.

„Щастлив съм, че пристигнах във Верона и започнах с гол, това дава самочувствие на всеки нов играч. Допадна ми предложението на клуба, а и нашият мениджър Иван Юрич се отнася много добре с мен. Той е чудесен, не изисква нищо по-специално от нас, а просто иска да се наслаждаваме на футбола и да се забавляваме на терена. Той никога не ни е казал, момчета днес задължително трябва да спечелите, може би това е тайната на добрите резултати, които постигаме", започна италианецът.

"В отбора ни няма напрежение, а треньорът знае как да подходи към нас. Аз не съм се променил като човек, характерът ми е същия. Какъвто бях в Милан, такъв ще бъда и тук, проблемът в Милан беше, че играх на 7 различни позиции, докато сега във Верона треньорът ми казва какво точно се изисква от мен и това ми дава спокойствие. Искам да продължавам така, аз съм нападател и трябва да бележа голове“, завърши изказването си италианецът.

След доброто начало на Борини и страхотното представяне на Верона дотук, сега тимът се готви  да посрещне Лече през уикенда, а според много специалисти Фабио Борини ще бъде в титулярния състав на жълто-сините.

Автор: Делян Калинков