Крайният защитник на Ювентус Патрис Евра чистосърдечно си призна, че изпитал сериозна изненада след летния си трансфер в тима. Бившият френски национал заяви, че Серия А никак не е лесно първенство и дсегав кариерата си не му се е налагало да полага толкова усилия.

„Имам странен път във футбола, тъй като никога не съм бил част от младежка академия. От улиците стигнах до Манчестър Юнайтед, френския национален отбор и сега Ювентус“, откровен беше 33-годишният футболист.

„За Юнайтед знаех заради Ерик Кантона. Аз посетих техен мач, когато играеха срещу опонент от пета дивизия, а на стадиона имаше 76 хиляди души. Веднага разбрах, че си говорим за различно ниво. В началото не играех много, защото трябва да имаш определена физическа сила във Висшата лига. Затова прекарах лятото във фитнеса. Сър Алекс Фъргюсън ме научи, че да побеждавам трябва да се превърне в моя природа. Ако не давах всичко от себе си в тренировките, треньорите нямаше да ме забележат и нямаше да заслужа уважението им.“

„Във футбола не спираш да се учиш. Знаех малко за Ювентус и историята му, но като цяло беше шок за мен. Чух Зинедин Зидан да казва, че е повърнал след първата си тренировка с клуба. Мислех си, че това са митове, но не бяха.“

„Треньорът Масимилиано Алегри ми задаваше един и същи въпрос всеки ден, на който аз отговарях: „За момента все още съм жив“. Никога не съм тренирал по-здраво в живота си. Чувам, че много хора смятат Серия А за лесна. Отвън може и да изглежда така, но не и когато си част от калчото. Това абсолютно не е вярно!“, завърши Евра.