Новият нападател на Анжи Махачкала Самуел Ето’о изказа благодарностите си към Масимо Морати и Жозе Моуриньо за възможността, която му дадоха да играе за Интер.

Камерунският национал се сбогува с италианския футбол, след като финализира трансфера си в Русия срещу 27 милиона евро.

Ето какво сподели Ето’о, в специално съобщение на публикувано на страницата на „нерадзурите” (превод със съкращения):

Мисля, че е редно да благодаря на хората, които ми дадоха толкова много през тези фантастични две години, които прекарах с Интер.

Първо, искам да изразя отново огромната си благодарност към президента г-н Масимо Морати и към неговото семейство за всичко, което свършиха и за начина, по който помогнаха на мен и на най-близките ми.

Винаги ще чувствам специална връзка с г-н Морати заради уважението и привързаността, които той показа към мен в тези превъзходни години.

След това, към всички мои съотборници – знам, че без техния кураж и помощ на терена, Интер нямаше да постигне толкова много важни победи на национално и на международно ниво.

Специални благодарности и на всички футболисти, както италиански, така и чужденци, за това че ми помогнахте да ставам по-добър играч с всеки изминал мач.

Искрено благодаря на треньорите, които минаха през Интер в последните години и особено на г-н Жозе Моуриньо, който толкова силно искаше да ме има в Интер. Благодаря за възможността, която ми даде като ме доведе в Милано.

Признателно сбогом и към техническия директор Марко Бранка, спортния директор Пиеро Аусилио, Андреа Бути и всички от щаба на Интер, доктори, физиотерапевти, помощници, готвачи, сервитьори, градинари, и всички, които работят за телевизията на Интер.

Никога няма да забравя любовта на феновете на Интер.

Няма да забравя и журналистите, с които имах удоволствието да работя

Благодаря на един истински интерист, до костите, Марко Матераци, затова че ми помогна да се почувствам италианец.

С надеждата, че не съм забравил никой, благодаря на всички.