Новото попълнение на Милан Майкъл Есиен разкри, че треньорът на тима Кларънс Зеедорф е изиграл сериозна роля за неговото привличане.

Днес ганайският национал даде първата си пресконференция като играч на „росонерите“, на която заяви, че няма търпение да започне тренировки с останалите си съотборници.

„Искам да благодаря на всички, щастлив съм, че вече съм част от семейството на Милан“, каза 31-годишният футболист.

„Тук е моят най-добър приятел Съли Мунтари, когото познавам от дълго време. Рикардо Кака също е тук, а с него играхме в Реал Мадрид през миналата година. Вече чакам с нетърпение да започна да играя с групата и да им покажа какво мога.“

„Познавам Кларънс Зеедорф от доста време, много пъти съм го канил на благотворителни мачове в Гана. Жозе Моуриньо каза, че това ще бъде страхотен опит за мен и ще се устроя добре в Италия. Споделял съм пред мои приятели, че преди да се откажа, искам да играя в Милан и постигнах мечтата си. Решението беше лесно, след като говорих с Кларънс. Имах доста оферти, но Кларънс улесни нещата. Милан винаги играе за трофеи, затова знам, че идвам в голям клуб. Избрах фланелката с номер 15 и съм готов за игра“, допълни Есиен.