Полузащитникът на Интер Ернанес сподели големите си очаквания за новия сезон. Бразилецът говори с увереност как се чувства по-силен от всякога заради новата роля, която наставникът Роберто Манчини му даде.

Бившият ас на Лацио все по-често започна да се изявява като „трекуартиста“, както в Италия наричат плеймейкъра, играещ зад нападателите.

„Едва през февруари започнах да се чувствам в добро физическо състояние и тогава всичко се промени. От момента, в който пристигнах в Интер, никога не бях на върхово ниво по отношение на фитнеса. Причината бяха много контузии, което ми случва за първи път“, коментира Ернанес.

„Трябваха ми няколко месеца, за да се адаптирам. После започнах да давам повече и да се чувствам полезен за отбора. Сега вече се усещам много по-силен физически и не ме е страх да вляза в единоборство.“

„Когато стъпих в Италия за първи път, моите пазачи ме унищожаваха. Всеки път бях на земята и исках фаул. Сега вече играя по-твърдо и свикнах с тукашния стил. Това промени и моя манталитет, тъй като ми харесва по-агресивния европейски почерк.“

„Манчини е строг треньор и никога не се отказва от своята философия. Като играч имаше толкова много качество в него, така че сега той има високи очаквания към отбора си. Манчини се стреми да печели, докато тимът му играе красиво. Преди нямах точните характеристики за трекуартиста, но сега се чувствам комфортно в тази роля, защото Манчини ме промени“, завърши Ернанес.