Новото попълнение на Ювентус Емре Джан счита трансфера си в италианския шампион за съдбовен. Германският национал заяви, че неговият  агент от „много години” поддържа контакти с „бианконерите”.

Днес 24-годишният играч най-сетне бе представен официално като футболист на торинци. Той пристигна със свободен трансфер от Ливърпул, след като договорът му с англичаниите изтече на 30 юни.

На първата си пресконференция Джан намекна, че е отхвърлил предложения от Байерн Мюнхен и Реал Мадрид, за да пристане именно на „старата госпожа”. „И преди да дойда знаех, че това голям клуб. Можете сами да се убедите заради базата и тренировъчния център”, заяви Джан.

„Това е първият ми ден, всичко е наред и съм щастлив да бъда тук. Поговорих си със Сами (Кедира – б.р.), той ми каза, че клубът е голям, затова съм много доволен.”

„Моят първи треньор, когато започнах да играя футбол, бе италианец и все още поддържаме контакти.  Той е огромен фен на Юве, а когато бях на 6-7-8 години той ми каза, че един ден ще играя за Юве. Ето сега съм тук и историята излезе много яка. Това ме прави още по-щастлив.”

„Колкото до любимите им играчи от Ювентус (докато е растял – б.р.), сред тях бяха Недвед, Дел Пиеро и още много други добри футболисти.”

„Не вярвам Световното първенство да докара проблеми за играчите ни. Юве разполага със силни футболисти и това няма да повлияе. След Мондиала участвалите ще си починат, за да бъдат свежи.”

„Кристиано Роналдо? Считам, че няма футболист, за когото не би било полезно, ако му се отвори шанс да играе заедно с Кристиано Роналдо. Честно казано, нямам идея дали има контакти между него и клуба. Фокусиран съм върху моята част, но е ясно, че ако той дойде, това ще е голяма сделка.”

„Защо избрах Ювентус? Клубът има добри връзки с моя агент от много години. Знаех за колко сериозен тим говорим – този манталитет, това, че просто искат да печелят титли. Аз дойдох тук, за да вдигам трофеи.”

„Първата ми цел е спечелването на Серия А, а после – Шампионската лига. Знам, че този трофей убягва вече 22-23 години, затова няма как да не е сред целите ни. Затова дойдох тук. Искам да помогна и знам, че заедно можем да го направим, понеже разполагаме със страхотен тим. Главният фокус обаче си остава Серия А.”

„Разговарях с треньора Масимилиано Алегри, но не и относно тактика. Вярвам, че и това ще се случи в най-скоро време. Любимата ми роля? Мога да играя на много позиции, но се чувствам у дома като полузащитник, макар че в крайна сметка треньорът решава. Просто искам да помагам, ако ще да играя в защита, като нападател или вратар. Един от най-големите ми идоли беше Зинедин Зидан, а той също игра тук.”

„Байерн и Реал? Имах много оферти от доста добри отбори, но реших да дойда в Юве, понеже проектът е много голям, тук се гонят сериозни цели и искам да бъда част от това.”

„Дали съм имал проблеми с Юрген Клоп в Ливърпул? За първи път чувам за подобно нещо. Имам много добри отношения с Клоп, той ми пожела само и единствено късмет.”

„Наясно съм как играе Ювентус, гледах много техни мачове през миналия сезон. Всички в отбора ме приветстваха много приятно и ме разпитаха за ваканцията и контузиите ми”, допълни Джан.