Отборът на Емполи съумя за първи път от доста време да напусне зоната на изпадащите в Серия А. В своя мач от 12-ия кръг на първенството тимът на Джовани Мартусчело съсипа един от преките си опоненти в битката за оцеляване – Пескара с 4:0. Два гола за победата вкара неостаряващият капитан Масимо Макароне, като към тях 37-годишният таран добави и асистенция за попадението на Мануел Пучарели. Крайният резултат оформи бившият футболист на Милан Рикардо Сапонара, който също се отчете и с асистенция.

Общо взето мачът на „Стадио Адриатико“ в Пескара приключи още до почивката. Емполи излезе напред в 12-ата минута, когато Пучарели и Макароне хванаха неподготвена защитата на домакините при една контраатака. 25-годишният Пучарели изведе своя капитан сам срещу вратаря с подаване между двама защитници, а голаджията хладнокръвно търкулна топката под плонжа на вратаря Албано Бицари – 1:0.

В 23-ата минута Емполи увеличи аванса си. Този път гостите откраднаха топката от своя съперник в собствената му половина, тя достигна до Макароне отляво, а той много елегантно с едно докосване я прати на пътя на Пучарели. Последният напредна необезпокояван към вратата и с мощен шут от 12-13 метра прониза горния ляв ъгъл – 2:0.

Третото попадение дойде минута преди края на първата част. Този път Сапонара изведе Макароне зад гърба на защитниците, а нападателят матира вратаря с техничен изстрел по диагонала, влетял до основата на десния стълб – 3:0.

След паузата срещата определено се доиграваше – тимът не Пескара определено не показа вяра, че може да се върне в срещата. Така дойде и 89-ата минута, когато Сапонара ознаменува чудесното си представяне с гол в мрежата на Бицари – 4:0.

В класирането Емполи вече е 17-и с 10 точки, като взе едва втората си победа от началото на сезона. Пескара пък се смъкна на 18-ото място със 7 пункта.