Емполи обвини Рома за изпадането си от Серия А, докато Катания отпразнува оставането си в елита, като продължи договора на треньора Валтер Дзенга. Последният кръг в Италия бе много напрегнат, както за отборите от челото, така и за изпадащите. Емполи свърши своята работа, като победи Ливорно с 2:1, като се надяваше и Рома да бие Катания. „Вълците” обаче допуснаха изравняване и така Катания се спаси.

„Голът на Катания бе фарс,” заяви президентът на Емполи Фабрицио Корси. „Всичко се случи точно, както го очаквахме – Катания изравни веднага, след като стана ясно, че Рома няма да спечели титлата, когато Интер си я осигури в Парма.”

Президентът на Катания Антонио Пулвиренти обаче отвърна на обвиненията: „Президентът Корси е свикнал да гледа фарсове. Миналата година Емполи направи 3:3 с Реджина, което бе смехотворно.”

Пулвиренти използва момента да погледне към бъдещето: „Искам да поздравя треньора Дзенга за работата му през тази тежка седмица. Видях колко усърдно работи, особено на психологическо ниво, и резултатите са налице. Казах, че той остава, ако отборът остане в Серия А, и това ще стане така.”

„Мисля обаче, че Хуан Мануел Варгас изигра последния си мач за нашия тим. Надявам се той да остане в Италия, защото в Серия А може да постигне много успехи. Преговаряме за него с Фиорентина и Реал Мадрид.”

От своя страна Емполи се раздели както със Серия А, така и с треньора си Джиджи Кани. „Опитахме се да го убедим да остане, но не се получи. От следващия сезон наш треньор ще бъде Силвио Балдини,” обясни президентът Корси.