Емполи и Парма предложиха наистина интригуващ мач за начало на съботната програма в Серия А от 26-ия кръг. Мачът на „Карло Кастелани” завърши при 3:3, като „дуковете” имаха за какво да съжаляват.

Парма започна головата престрелка в 13-ата минута със заучено изпълнение от пряк свободен удар. Докато болшинството играчи очакваха центриране от Лука Силигарди, той даде пас по земята отдясно в наказателното поле, а Жервиньо финтира вратаря, за да вкара на празна врата – 0:1.

Борещият се за спасението си Емполи изравни 6 минути по-късно. Диего Фариас си проби път отдясно по атаката, за да даде ниско центриране към вратарското поле. Кристиан Дел’Орко изскочи в точния миг и засече отблизо – 1:1.

В продължението на първото полувреме Парма пак излезе начело. Отбитата топка след центриране попадна у Бруно Алвеш отдясно, който на свой ред я изсипа обратно в наказателното поле, а от почти нулев ъгъл с глава Лука Ригони беше точен за 1:2.

Парма изравни след час игра от дузпа, като Франческо Капуто опъна мрежата и върна отбора си в мача.

Драмата настана в самия край. Бруно Алвеш отклони изстрел на Юрай Куцка в 82-ата минута, за да изведе Парма напред – 2:3.

Емполи обаче не се отказа и стигна до равенството в продължението, когато в наказателното поле на гостите настана огромно разбъркване, а в крайна сметка Матиас Силвестре с шут по тревата намери долния десен ъгъл – 3:3.

В класирането Парма заема 12-о място с 30 точки, оставайки на една зад 11-ия Сасуоло. Емполи има 22 и е точно над чертата – 17-и.