„Италия ми липсва,” призна бразилският полузащитник на Реал Мадрид Емерсон, и отговори на въпрос дали би се върнал в Ювентус с думите: „Никога не казвай никога.”

Пред „Скай Италия” Емерсон заяви, че решението на Ибрахимович и Виейра да напуснат Ювентус в посока Интер е била огромна липса на уважение към „Старата госпожа”.

Емерсон говори относно собственото си решение да напусне изхвърления в Серия Б тим от Торино. „Реших го за пет минути. Няма как клуб от Серия Б да си позволи много играчи и аз бях свободен да си тръгна ри добра оферта.”

„Пумата” обаче сподели, че Италия и Торино му липсват. „Вашата страна ми липсва, в Торино прекарах много хубави моменти. Това бяха две щастливи за мен години, въпреки че двете титли ни бяха отнети.”

„Тъжно ми е да виждам, че Ювентус играе в Серия Б. Мисля, че играчите не го заслужават.”

Относно „служебния” шампион Интер, Емерсон коментира: „Те не спечелиха Скудетото, затова бе много грозно да видя, че са си го сложили на фланелките в началото на сезона. Те дори не бяха в борбата за титлата.”

Бразилският ветеран не скри горчивината си. „На моята възраст все още не съм твърде стар, за да си поставям цели. Нямам проблем с мотивацията.”

Въпреки че отказа да коментира евентуалното си завръщане в Ювентус, Емерсон каза: „Никога не казвай никога. Не можеш да знаеш какво те очаква в бъдеще.”