Сеск Фабрегас, който снощи в 84-ата минута с далечен изстрел прониза вратаря на Милан Желко Калач и детронира европейските шампиони след 0:0 в първия мач, заяви, че иска Арсенал да постигне златен дубъл.

Топчиите победиха с 2:0, като вторият гол в продължението на решения вече двубой на Сан Сиро отбеляза Емануел Адебайор и се класираха за четвъртфиналите на Шампионската лига, а освен това момчетата на Арсен Венгер са лидери и във Висшата лига с точка пред Манчестър Юнайтед.

„Ние нямаме 25 национали като Челси, така че никога няма да можем да се състезаваме за всичките четири трофея, но все още сме в битката за два, които са наистина значими”, каза испанският полузащитник.

„Ние сме на върха във Висшата лига и сме на четвъртфинал в Шампионската лига, след като победихме носителите на трофея на техен терен, така че защо да не спечелим и двете?”

„Състезанието е много трудна, това е турнирна надпревара и трябва да се приема като такава. Ние ще хвърлим в нея, ние сме на четвъртфинал, така че защо да не повярваме, че можем да го направим”, убеден е Сеск Фабрегас.