Лацио и Динамо Букурещ не успяха да излъчат победител в първия мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига и завършиха 1:1.

Срещата ще бъде запомнена с трите червени картона, които показа главният рефер на двубоя. Освен това домакините изпуснаха дузпа през първата част.

По-тревожният факт обаче е свързан с пострадали двама привърженици на Динамо. Преди началото на двубоя възникнаха безредици с фенове, като в световните медии се съобщава за двама намушкани с ножове привърженици.

Резултатът бе открит от Данчулеску в 22-та минута, а 16 по-късно италианците не успяха да изравнят чрез дузпа. Така двата отбора се оттеглиха на почивката с гол преднина за гостите. В 53-та Мутарели обаче поправи грешката на своя съотборник.

След това напрежението от трибуните и от терена доведе до изгонването на трима играчи в 72-та Бехрами от Лацио бе изгонен с директен червен картон, неговият съотборник Мутарели го последва няколко минути след това, а малко преди последния съдийски сигнал Гоян от Динамо също получи червен картон.

Въпреки равенството Динамо Букурещ ще има предимство от гол на чужд терен преди реванша след две седмици на 28 август.