Бившият капитан на Байерн Мюнхен Щефан Ефенберг изненадващо посочи Ювентус за фаворит в предстоящия сблъсък на бившия си отбор в четвъртфиналите на Шампионската лига. Причината е, че според железния халф, на баварците им липсва лидер, който да поведе отбора, когато нещата не вървят добре.

Бившият немски национал изкара два периода в Байерн през кариерата си, в които спечели три титли в Бундеслигата и Шампионската лига. Според него обаче „подобрената“ „стара госпожа“ може да отстрани немския колос.

„Не мисля, че те (Байерн) са фаворити“, заяви 44-годишният бивш играч пред „Ita Sport Press“. “Това е, защото Ювентус е различен отбор от този, който беше, когато те започнаха участието си в турнира.“

„Те се подобриха толкова много оттогава, особено по отношение на тяхната самоувереност“, обясни Ефенберг, който е играл в Серия А с екипа на Фиорентина.

В Байерн са уверени в своите шансове след невероятната победа с 9:2 над Хамбургер ШФ през уикенда и 20-те точки преднина пред Борусия Дортмунд в класирането, но Ефенберг смята, че това няма да значи нищо срещу „бианконерите“.

„В случай, че Байерн си вземе почивен ден, няма истински лидер в техния състав, който да поведе отбора. Това е ограничение, защото един успешен отбор трябва да има индивидуалност и конкурентна злоба.