Бившата звезда на италианския Виченца Хулио Гонсалес се завърна в професионалния футбол, след като преди две години загуби ръката си в автомобилна катастрофа.

Парагвайският нападател показваше играеше отлично за тима в Серия Б през сезон 2005/06 година, но на 22 декември 2005 година претърпя инцидент, който за малко не отне живота му, а за да спасят Гонсалес, лекарите бяха принудени да отрежат лявата му ръка.

Снощи голмайсторът се завърна в игра за тима на Такуари, който записа равенство 1:1 срещу Олимпия в среща от шампионата на Парагвай. Той започна като титуляр и остави отлични впечатления през 60-те минути, които престоя на терена, носейки протеза на мястото на лявата си ръка

„Радвам се като дете” - заяви Хулио Гонсалес – „Преминах през най-трудния момент в моя живот. Семейството ми ме подкрепяше през цялото време и направи всичко възможно, за да се сбъдне мечтата ми.”

„Всеки ден използвам ортопедична ръка, но съм подготвен да играя и без нея. Изкарах едногодишна рехабилитация в Италия и това много ми помогна. Животът е толкова прекрасен и дори повече, така че и да ти се струпат всички проблеми, ти не трябва да губиш надежда.”

„Надявам се хората да получат съобщението, което искам да им изпратя. Всеки, който е решен да преодолее пречките, може да постигне неговите цели”, каза още завърналият се Гонсалес.

Заради смелото си решение да продължи да играе, през миналата година Хулио Гонсалес получи наградата на името на легендарния италиански футболист Джанчинто Факети.