Треньорът на Фиорентина Джузепе Якини бе много щастлив, след като късно снощи неговият отбор взе изключително ценен успех при гостуването си на Парма.

„Виола“ спечели с 2:1, след два голана Ерик Пулгар, и двете попадения бяха реализирани от дузпа. Фиорентина изпитваше сериозни затруднения след рестарта на серия А, и отборът от Флоренция имаше само точка в актива си преди снощната среща. Победата изкачи „виолетовите“ на 13-ата позиция в класирането с 34 точки, на цели 9 от опасната зона.

„Посвещавам тази много ценна победа на нашия президент Роко Комисо, той се обади веднага след мача и поздрави отбора. Беше от съществено значение най-после да постигнем победа, защото след рестарта определено изиграхме някои слаби мачове. Този успех ще ни даде самочувствие и оттук нататък се надявам, че ще вървим само нагоре. Доволен съм от желанието и раздаването на всички, но тепърва ни чакат още цели 8 двубоя, в които ще търсим победи и възможно най-много точки", започна той. 

"Не ме интересуват постоянните спекулации за бъдещето ми, ще говорим с ръководството по тази тема след края на сезона, сега съм тук и искам да помогна на Фиорентина да завърши положително настоящата кампания, а след това ще видим. Надявам се, че контузията на Рибери не е сериозна, но обикновено големите шампиони като него се възстановяват бързо“, коментира специалистът.

В следващия 31-и кръг от „калчото“ Фиорентина приема Каляри и ще търси нов успех.