Фиорентина почти сигурно си осигури оцеляването в Серия А. Джузепе Якини свърши своята работа, и "виолетовите" ще доиграят спокойно сезона. През март, специалистът пое за втори път тима от Флоренция след като замени Чезаре Прандели. 

14 снимки

Якини показа своята огромна признателност към клуба и заяви, че ще си тръгне изцяло с положителни емоции от "Артемио Франки". Италианските медии спрягат все повече името на Дженаро Гатузо за следващия наставник на "Ла Виола", но на този етап бившият италиански национал остава начело на Наполи. 

"Най-важното е, че свърших своята работа. Фиорентина е голям клуб и аз винаги ще нося отбора в сърцето си. Почти сигурно оставаме в елита на Италия, но желанието ми е да завършим по достоен начин този толкова тежък сезон. Благодарен и признателен съм, че имах шанса да работя тук, и то цели два пъти. Това, че през ноември бях освободен и през март отново се завърнах, няма никакво значение. Президентът Роко Комисо се отнася чудесно с мен, играчите и всички останали служители. Ето колко важна е човешката страна на нещата, защото някои ще кажат, да, това е футбол, но преди всичко ние сме хора и имаме своите чувства и емоции", коментира той. 

"Оставам пряко свързан с Фиорентина завинаги. Също така, искам да  гледам и здравословното си състояние, след това, през което премина светът, дано повече хора са осъзнали, че със здравето шега не бива, и  е безценно да бъдеш здрав и пълноценен.  Ще напусна с високо вдигната глава, с прекрасни спомени, и с огромна благодарност и признателност към всички“, заяви още Якини.