Нападателят на Фиорентина Алберто Джилардино увери феновете на тима, че няма да напуска през лятото, и иска да завърши настоящия сезон с високо вдигната глава. „Виолетовите” минаха през доста трудности през годината, и все още се чувстват онеправдани за отпадането си от Европа. Тимът бе елиминиран на полуфинал за Купата, и вероятно няма да играе в евротурнирите догодина, тъй като е едва девети в Серия А. Джилардино обаче е сигурен, че няма да премине в Ювентус през лятото.

„Моето желание е да остана във Флоренция,” каза той пред Viola Channel. ”Може да имаме среща с ръководството на клуба, за да говорим за общото ни бъдеще, но не е моя работа сега да мисля за това.”

„В момента мисля само за Световното първенство. Чезаре Прандели вече каза, че ще остане във Фиорентина. Той иска да даде още на този тим,” продължи Джила. „Трябва да продължим със същия ентусиазъм. Не успяхме да го покажем на всички. Затова трябва да се вдигнем, и да завършим добре сезона, за да стартираме следващия още по-успешно.”