След като снощи бе финализирано преминаването на Валери Божинов от Парма в Спортинг Лисабон, на Енио Тардини са на път бързо да намерят заместник на българина.

Дуковете са се насочили към привличането на голаджията на Лацио Серджо Флокари, който скоро може да стане ненужен в римския тим.

Медиите в Италия съобщават, че орлите са много близо до договор с Джибрил Сисе от Панатинайкос, като двата тима вече договориха трансферната сума за френския голмайстор – 5,8 милиона евро.

Очаква се Сисе да подпише договор за 4+1 години с Лацио, който вече привлече още един много сериозен нападател в редиците си - отбелязалият общо 14 гола на финалите на световни първенства Мирослав Клозе от Байерн Мюнхен.

Така в атака бианкочелестите ще разполагат със Сисе, Клозе, Мауро Сарате, капитана Томазо Роки и младия Либор Козак, който вкара няколко решителни гола през пролетта и вероятно през новия сезон ще получи повече шансове за изява от треньора Еди Рея.

При така създалата се ситуация се очаква трансферът на Серждо Флокари от Лацио в Парма да стане факт, веднага след като Джибрил Сисе парафира с тима от Рим.