Джибрил Сисе разкри, че през лятото, докато бе играч на Панатинайкос, е отказал предложение от Китай на стойност 20 милиона евро, за да премине в Лацио.

„Получих различни оферти. Китайският шампион Гуанджоу Евъргранд ми предлагаше 20 милиона евро за две и половина години”, заяви френският нападател пред „France Football”.

„Предпочетох да откажа, защото все още искам да имам шанс да играя за националния отбор на Франция отново. Не исках да отивам в толкова далечна страна.”

„Сега съм по-добър футболист от преди. Може да съм загубил малко от бързината си, но моето чувство за позициониране е по-добро.”

„Докато играя футбол, ще вярвам, че може да играя за националния отбор”, казва 30-годишният Сисе пред авторитетното списание.

По-късно днес мечтата на Джибрил Сисе за завръщане бе сбъдната от селекционера на Франция Лоран Блан, който го извика по спешност в състава на петлите.

Сисе бе привикан извънредно в националния отбор заедно с бранителя на Валенсия Жереми Матийо, тъй като Франк Рибери, Блейс Матуиди, Карим Бензема, Кевин Гамейро и Ерик Абидал са контузени и няма да могат да играят в мачовете от квалификациите за Евро 2012 срещу Албания в петък и Босна и Херцеговина другия вторник.