Дженоа постигна категорична класическа победа с 3:0 като домакин срещу Сампдория в мач от 14-я кръг на Серия А. Двата отбора завършиха мача в намалени състави.

Още в 9-та минута Рето Циглер фаулира Родриго Паласио в наказателното поле на Сампдория и съдията свири дузпа в полза на домакините. Наказателният удар бе реализиран от Омар Милането, който размина хладнокръвно Лука Кастелаци.

В края на първото полувреме домакините останаха с човек по-малко, след като Джузепе Биава получи втори жълт картон за грубо нарушение срещу Антонио Касано.

В началото на второто полувреме Дженоа удвои преднината си, след като в 53-та минута Милането изведе в добра позиция Марко Роси преодоля Кастелаци и прати топката в опразнената врата.

Сампдория също остана с 10 футболисти на терена, след като в 68-та минута Иван Юрич бе изгонен с директен червен картон за нарушение срещу Марко Роси.

Домакините получиха право да изпълнят втора дузпа в мача в 74-та минута, когато Циглер фаулира в наказателното поле на Сампдория Папацопулос. Рафаеле Паладино бе точен от бялата точка в 76-та минута.

Сампдория завърши мача с 9 души, след като в 88-та минута Фабрицио Качиаторе бе изгонен с директен червен картон за нарушение срещу Фиокари.

След тази победа Дженоа се изкачи на пето място във временното класиране с актив от 23 точки, а Сампдория е на четвърта позиция с 24 точки.