Третодивизионният Ентела шокира футболна Италия, изхвърляйки Дженоа след дузпи като гост за Купата на Италия. Редовното време на „Луиджи Ферарис” завърши при 2:2, а гостите бяха по-точни при дузпите и се поздравиха с успеха.

Иначе Симоне Икарди откри за Ентела в 20-тата минута, след което Кжищоф Пионтек изравни седем по-късно. Отново Икарди в 83-ата шокира домакините и по всичко личеше, че Ентела ще продължи за турнира още в редовното време, но в 86-ата отново Пионтек бе точен, за да изравни резултата и да прати мача в продължения.

Тимът от Генуа взе игрови превес, който му донесе гол на Джанлука Лападула от дузпа в 110-тата минута и сякаш всичко отиваше към логичен завършек, но не така мислеше Адоржан, чийто гол във втората минута на добавеното време от второто продължение прати мача в дузпи.

Там Беса изпусна пръв за Дженоа, а Барони последвало изпълнение за гостите. Последваха перфектни изпълнения на двата отбора, докато не се стигна до осмата дузпа за Дженоа, която Джанлука Лападула пропусна.

Именно след края на срещата Дженоа обяви раздялата си с Иван Юрич, който ще бъде заменен от Чезаре Прандели.