Дженоа победи Наполи с 2:1 в мач от 21-ия кръг на Серия А. Двата гола за успеха на "грифоните" реализира неостаряващият Горан Пандев, а за гостите точен беше Политано. След този успех тимът от Генуа заема 11-ото място в класирането с актив от 24 точки, а Наполи е на 5-ата позиция с 37.

Дженоа откри резултата с попадение на Пандев в 11-ата минута на срещата, след като той получи отличен пас и не се поколеба да реализира. Наполи отвърна с удар на Петаня с глава в 25-ата минута, но топката не влезе в мрежата, а удари гредата.

В 26-ата минута отново Пандев се разписа за домакините, за да затвърди преднината.

През втората част отново гредата се оказа верен помощник на вратаря на домакините Матиа Перин след шут на Инсиние в 77-ата минута. Все пак тимът от Неапол намали резултата с гол на Политано в 79-ата минута и върна надеждите на гостите поне за точка.

В 87-ата минута Дзапакоста опита да реши всичко в двубоя, но бранител на Наполи застана на пътя на топката. Елмас имаше чудесна възможност да изравни резултата, но топката прелетя много над напречната греда. Малко след това Марио Руи падна в наказателното поле за дузпа, но съдията му вдигна жълт картон за симулация.

Така в крайна сметка Дженоа заслужи 3-те точки.