Дженоа победи с категоричното 4:1 като домакин Наполи в драматичен мач от третия кръг на италианската Серия А.

Мачът започна доста неприятно за домакините, които останаха с човек по-малко още в 28-та минута, след като Крисчито бе изгонен с директен червен картон.

Наполи поведе в резултата в 41-та минута, когато Марек Хамсик се възползва от груба грешка на Амелия и прати кълбото в мрежата на вратаря на Дженоа.

В края на полувреме бе един от най-драматичните моменти в мача, когато Кампаняро фаулира Скули в наказателното поле на Наполи и съдията свири дузпа в полза на домакините и изгони с директен червен картон футболиста на „небесносините”. Флокари размина Де Санктис от бялата точка и изравни резултата 1:1.

В началото на второто полувреме Дженоа стигна до втори гол в мача, след като в 55-та минута Место с много хубаво изпълнение отдалеч направи безпомощен Де Санктис за 2:1.

В 75-та минута Паласио намери добре Ернан Креспо, който не сбърка и направи резултата 3:1.

Интересните ситуации на терена продължиха и в 87-та минута Ароника фаулира Паласио в наказателното поле на Наполи и съдията свири втора дузпа за Дженоа, а футболистът на гостите бе изгонен. Така воденият от Роберто Донадони отбор доигра мача с девет човека.

Дузпата бе реализирана от Харджа в 88-та минута и по този начин бе оформен крайния резултат в срещата.

След този успех Дженоа вече има актив от 9 точки, колкото и Ювентус и Сампдория.