Дженоа ще изиграе последните си две домакински срещи на своя стадион, но без публика, реши снощи Италианската футболна лига, след като обсъди инцидентите по време на неделния мач със Сиена, съобщава БГНЕС.

Тимът от Генуа, който е само на точка от зоната на изпадащите, загуби от Сиена с 1:4. При резултат 0:4 около 300 от най-крайните тифози на Дженоа с поведението си предизвикаха прекъсването на мача за 45 минути. Те принудиха любимците си да хвърлят своите фланелките на земята, тъй като "не са достойни за тях", като ги заплашиха, че ще нахлуят на терена и ще ги смажат от бой. Играчите изпълниха искането на ултрасите и сега също може да отнесат наказание за това, заради уронване на престижа на италианския футбол.

Съответната комисия към федерацията ще обсъди случая в петък. Така "червено-сините" няма да може да разчитат на подкрепата на агитката си в двубоите срещу Каляри (36-и кръг, 2 май) и Палермо (38-и кръг, 13 май). След поражението треньорът Алберто Малезани бе уволнен, а на неговия пост бе назначен Луиджи Де Канио.