Световният шампион Дженаро Гатузо заяви в ексклузивно интервю за „Евроспорт”, че „винаги си е мечтал” да играе в английската Висша лига.

Халфът на Милан отдавна е свързван с потенциален трансфер на Острова, като за най-сериозен кандидат за подписа му се смята Манчестър Юнайтед.

Въпреки амбициите си, Гатузо има договор с Милан до 2011 година, което прави трансфера му твърде труден.

„Не искам да се променям, въпреки че винаги съм си мечтал да играя в Премиършип,” заяви той.”Никога не съм си мислил, че ще играя за един и същи клуб повече от три години. Но тук, в Милан, винаги щом се сещам за това, си мисля, че не искам да променям нищо.”

„Прекарах страхотни моменти, заедно с тъжните и трудните, но аз винаги съм срещал хора, които ме карат да се чувствам важен. Станах човека, който съм сега, благодарение на семейството на Милан.”

Вместо да мисли за преминаване в друг клуб обаче, Гатузо смята да се съсредоточи върху спечелването на Шампионската лига с „росонерите”, въпреки че е наясно, че Байерн М е тежък съперник на четвъртфиналите.

„Байерн има много страхотни играчи, те са един от най-силните отбори в Европа,” призна той. „Мисля, че като едно цяло те са много опасни. Също така смятам, че смяната на треньора, идването на опитния Хитцфелд може да се окаже проблем за Милан.”