Дефанзивният полузащитник на Милан и Италия Дженаро Гатузо определи България като най-сериозният съперник на Скуадра Адзура в квалификациите за Световното първенство в Южна Африка през 2010 година.

Железният боец на световните шампиони говори пред вестник „The Irish Star Sunday” и за съжаление на островитяните почти отписа Ирландия от борбата за Мондиала за сметка на лъвовете.

„Световните квалификации ще бъдат трудни за Ирландия. Те имат шанс, но България ще бъде големият съперник в групата”, каза Гатузо.

„За мен е много интересно, защото Англия назначи италианец за селекционер, а след това и Ирландия. За мен това е много странно, защото италианският манталитет е много различен.”

„Дали Трап ще помогне на Ирландия да бие Италия? Не, защото всеки мач е различен и не мисля, че това е толкова важен фактор. Ирландия има добър отбор с повече технични футболисти и може би заедно с Трапатони те ще имат шанс”, каза още Гатузо.

В квалификациите за Мондиал 2010 България е в Група 8 заедно с тимовете на Италия, Ирландия, Черна гора, Грузия и Кипър.