Легендарният вратар на Интер Валтер Дзенга е готов да поеме треньорския пост в клуба, ако Рафа Бенитес се провали на Световното клубно първенство.

Според италианските медии, под провал ще се разбира всичко друго освен титлата в Абу Даби, след като само преди няколко месеца нерадзурите спечелиха всичко възможно под ръководството на Жозе Моуриньо в Италия и Европа.

Бенитес започна лошо още на старта на новия сезон, след като не успя в опита си да спечели Суперкупата на Европа, а в момента Интер е на цели десет точки зад Милан в класирането на Серия А и е изправен под реалната угроза да не е шампион в Калчото за първи път от пет години насам.

Собственикът на клуба Масимо Морати желае изключително много световната титла и ако испанският специалист му я донесе, то ще се бетонира на стадион Джузепе Меаца поне до края на сезона.

Морати иска да повтори примера на баща си Анджело, който бе собственик на Интер през най-славния период на тима през 60-те години на ХХ век, когато отборът триумфира два пъти с тогавашната Интерконтинентална купа, която в последните години с комерсиална цел бе превърната от ФИФА в Световно клубно първенство.

“Tuttosport” пише, че ако Бенитес не успее да триумфира в турнира, където най-сериозен съперник ще бъде бразилският Интернасионал Порто Алегре, то именно Дзенга ще смени испанеца.

Валтер Дзенга има отлично реноме в Интер, след като пази вратата на тима цели 12 години - от 1982 до 1994, като записа над 327 мача с черно-синята фланелка.

50-годишният Дзенга в момента е треньор на саудитския Ал Насър, но при оферта от нерадзурите е готов веднага да си стегне куфарите за Милано.