Джанлука Дзамброта призна, че следващият мач на Италия с Румъния, в петък, е на живот и смърт. В същото време Алесандро Дел Пиеро се опита да успокои феновете на тима.

Кампанията на Евро 2008 за настоящия световен шампион започна катастрофално след загубата с 0:3 от Холандия. Роберто Донадони и неговите играчи бяха подложени на изключително много критика заради негативния резултат, но след равенството между Франция и Румъния, имат шанс да оправят нещата в петък.

„Предстоящият мач с Румъния е класически мач – или всичко или нищо”, заяви Дзамброта и добави, „Трябва да дадем 100 процента от възможностите си и да се борим за всяка една топка. Единственият изход, който ни устройва, е победата”.

Междувременно, голмайсторът на Серия А от изминалата кампания, Алекс Дел Пиеро отправи послание към привържениците на тима: „Това наистина бе едно ужасяващо начало за нас. Но точно както сме единни когато печелим, така трябва да сме и при поражение. С такъв дух и нагласа можем да възвърнем енергията и концентрацията си за мача в петък. Задължително трябва да спечелим срещу Румъния.”