Алберто Дзакерони, който в момента води Ювентус, е убеден, че ръководството на клуба ще назначи голямо име за треньор на тима от следващия сезон. От няколко месеца се спряга името на Рафаел Бенитес, но миналата седмица преговорите пропаднаха. Новият фаворит за поста е Луиджи Дел Нери от Сампдория, въпреки че самият той отрече да има някаква договорка с Юве.

„През последните три и половина месеца като че ли нямаше и един ден, в който да не се говори за нов треньор на Ювентус. При всички положения обаче, отборът е свързван само с треньори от най-висока класа,” заяви Дзакерони преди дербито с Милан утре.

На реплика от журналист, че Дел Нери например няма чак такива успехи, Дзак каза: „От опит знам, че във футбола единственото, което се зачита, са последните резултати.”

„Аз пристигнах тук с уговорката, че е временно назначение. Радвам се, че в един момент клубът искаше да ме задържи, но аз разбирам отлично, че сега той иска да продължи в друга посока. Това е нормално, предвид факта, че сезонът бе труден, и е трудно да стартираш наново със стария треньор, дори той да е пристигнал в заварена ситуация. Но не се оплаквам, нито ще го направя в бъдеще,” завърши Дзакерони.