Нападателят на Бенфика Фабрицио Миколи и крилото на Барселона Людовик Жюли ще се опитат през това лято да изместят българския национал Валери Божинов от мястото му в Ювентус.

Агентът на Миколи, който играе под наем в Португалия, но е собственост на „Старата госпожа”, обяви, че футболистът има желание да се завърне на Апенините. „Договорът му с Бенфика изтича след края на сезона и е логично, че той ще се прибере в Италия,” каза Франческо Калиандро. „Той има договор с Ювентус до 2010 година, така че ще чакаме докато приключи шампионатът в Серия Б, за да разберем какви са намеренията на клуба.”

Крилото на Барселона Людовик Жюли също разкри, че обмисля трансфер в Юве. Французинът е обвързан с „каталунците” още за един сезон, но доста често е оставян на пейката, което не му се нрави и затова иска да напусне. „Бих искал да играя повече,” заяви Жюли. „Ако напусна Барселона, бих искал да се присъединя към друг голям клуб, като Ювентус например.”

Торинският вестник „Тутоспорт” определи подобен ход на Жюли като силно вероятен, заради топлите му отношения със старши треньора на Ювентус Дидие Дешан.