Националният селекционер на Бразилия Карлос Дунга сподели пред медиите, че ако Адриано влезе отново във форма, той ще бъде върнат в националния отбор.

Интер не включи „караоката” в състава си за Шампионската лига. Той не взе и участие в мачовете на „нерадзурите” от началото на Калчото.

Адриано се намира в много важен момент от своята кариера, както и в живота си, като цяло. Време е да престане да бяга от самия себе си. Трябва, веднъж за винаги да реши, какво иска да прави оттук нататък”, каза Дунга.

Според специалиста, италианските шампиони не искали да го продадат, тъй като се надяват, че той ще обърне новата страница и ще си върне формата, с която заслужи прякора „Императора”.

„Нормално е, че не искаха да се разделят окончателно с него. Това щеше да е равносилно на автогол. Той е страхотен играч, просто трябва да си го припомни. Ако се вземе в ръце, отново ще се превърне в титуляр за Интер и разбира се, ще го върна в националния отбор. Но всичко зависи само и изцяло от него”, завърши бившият капитан на Бразилия.