Парма постигна своята 8-а победа в Серия А през сезон 2018/2019. „Дуковете” постигнаха успех с 2:1 навън срещу Удинезе и влязоха в топ 10 на класирането. Попаденията на Роберто Инглезе и Жервиньо донесоха ценни три точки, докато „фриуланите” изглеждат все по-замесени в битката на дъното.

Парма поведе в резултата след 11 минути, когато пробив на Жервиньо в наказателното поле предизвика отсъждането на дузпа. Главният съдия се допита до системата за видеоарбитраж (ВАР) и в крайна сметка постанови наказателния удар. От бялата точка Роберто Инглезе се справи с отговорността, изпращайки кълбото в долния ляв ъгъл – 0:1.

След паузата стана значително по-интересно, особено след като Удинезе изравни резултата още в 50-ата минута. Тогава новото попълнение Стефано Окака получи топката на скорост в наказателното поле, където бе блокиран от двама съперникови бранители. Пред вратарското поле се заформи мощно меле, в което вратарят Луиджи Сепе не можа докрай убедително да боксира топката. Окака чевръсто скочи и с глава отблизо опъна мрежата – 1:1.

Ремито отново не се задържа кой знае колко време. В 68-ата минута едно неудачно изпълнено статично положение пред вратата на Парма доведе до контраатака, при която Жервиньо успя да с топка в крака да пробяга почти половината терен, да елиминира вратаря и да вкара на празна врата за 1:2.

С 28 точки Парма изскочи на 9-ата позиция, като все още не е много сигурно, че ще я запази след изиграването на всички мачове от кръга. Удинезе от своя страна е 15-и с 18 пункта, на 5 над зоната на изпадащите.