Удинезе победи с 2:1 Динамо Загреб в мача от Група D от турнира за Купата на УЕФА, като имаше и опасност срещата да не бъде доиграна докрай, заради проблеми с феновете на гостуващия отбор.

Началото на срещата бе белязано от неприятен инцидент, когато пиян фен на хърватския футболен клуб падна от 10 метра от трибуна върху химическа тоалетна на стадион „Фриули”.

Главният рефер, също така,прекъсна срещата за около5 минути, 14 минути преди нейния край, заради постоянното хвърляне на бомбички и факли на терена от страна на гостуващите привърженици.

След победата с 2:1 Удинезе пък си осигури участие за следваща фаза на турнира. Димано отпада от надпреварата, тъй като изигра и четирите си мача в потока, а остана с 3 точки.  

Резултатът в двубоя бе открит от Куалярела в 5-та минута, след аситенция на Антонио Ди Натале, като при 1:0 завърши и първата част на мача.

В 76-та минута главният рефер прибра двата отбора в съблекалните заради вандалщините на феновете от Хърватия, които хвърляха бомбички факли в зоната зад една от двете врати, където бяха разположени и представителите на медиите. Бишчан и Сокота се опитаха да успокоят своите фенове, но и към футболистите полетяха куп от предмети. След около 5 минути в бокса играта бе подновена.

В 79-та минута падна и вторият гол за домакините. Центриране отдясно на Симоне Пепе стигна до Кристиан Ободо, а нигериецът с шут извън наказателното поле вкара за 2:0.

В 93-та минута падна и почетното попадение за Динамо, дело на Бишчан, с което бе оформено и крайното 2:1 за Удинезе.

В другата среща от Група D Спартак Москва загуби с 1:2 домакинството си на Ниймеген.

Класирането в Група D:

1. Удинезе 9

2. Тотнъм 6

3. Ниймеген 3

4. Спартак М 3

5. Динамо 3