Полузащитникът Марко ван Хинкел е провел съвсем не лек разговор с треньора на Милан Филипо Индзаги относно ролята си в италианския гранд.

Холандският талант пристигна на „Сан Сиро“ това лято като преотстъпен за 2 сезона, но дотук изявите му са силно ограничени. Идеята на „сините“ беше младокът да натрупа опит, преди отново да се върне на „Стамфорд Бридж“ и да се бори за мястото си. 22-годишният играч бе купен от лондончани през 2013 година, но записа едва мача за тях във Висшата лига след тежка контузия в двубой за Купата на Лигата.

В Милан нещата отново не тръгнаха гладко за него, като бившият играч на Витес се контузи още през лятната подготовка. Въпреки че вече е здрав, Ван Хинкел продължава да играе периферна роля в плановете на Индзаги, което доведе до слухове в Италия, че всъщност футболистът е бил доведен въпреки желанието на треньора.

„Не знам защо играя толкова малко. Естествено, нуждаех се и от период на аклиматизация. После пък през септември и октомври не можех да играя заради проблем в коляното“, сподели Ван Хинкел, който очевидно е предприел стъпки за промяна на статуквото.

„Дори и след като се излекувах, не играех много. Не очаквах това. Имах разговор с треньора. Не съм ядосан, просто исках малко повече яснота“, допълни Ван Хинкел.