Националният селекционер на Италия Роберто Донадони изрази увереността си, че Холандия ще играе честно и докрай в последния си мач от Група С с Румъния.

В другия двубой от потока, Италия и Франция ще се изправят един срещу друг. Ако „лалетата” покажат същата безкомпромисност срещу северните ни съседи, каквато показаха в първите си два мача, вторият четвъртфиналист от „групата на смъртта” ще бъде определен именно между „адзурите” и „петлите”.

От УЕФА обявиха, че няма нищо нередно, ако Холандия излезе с резервите си в третия си мач, който на практика няма значение за отбора. Донадони обаче изрази надеждата си, че неговият тим все пак ще получи шанса да се пребори за място на четвъртфиналите.

Според медиите на Ботуша, има известна логика италианският спец да поддържа вяра в своя добър приятел и бивш съотборник в Милан Марко Ван Бастен.

„Мисля само за честността в този момент, другите приказки не ме интересуват”, заяви италианският селекционер.

„Познавам качествата, който Ван Бастен притежава като човек и възможностите му като треньор. Мога да гарантирам за него. Дори и да излезе с втория си състав, може и това да не се окаже толкова зле, тъй като и резервите ще искат да се докажат”, добави Донадони.

„Аз вярвам в честността и в истинския дух на спорта – другите неща не ме интересуват, така че гледаме само към нашето представяне’, завърши националният селекционер на Италия.