Старши треньорът на Италия Роберто Донадони нападна критиците на отбора, след хубавата победа с 2:0 над Шотландия в евроквалификация.

Успехът, дошъл след два гола на Лука Тони, сложи край на 10-те дни непрестанни критики от страна на италианската преса, която дори постави под въпрос оставането на Донадони като селекционер на „Скуара адзура”.

„За съжаление, в Италия обичаме да играем мачовете по страниците на вестниците преди да го направим на терена,” заяви наставникът след срещата на стадиона на Бари „Сан Никола”.

След победата световните шампиони имат 10 точки от пет двубоя, и са на две зад Франция, Украйна и Шотландия., като последните имат мач повече.

Запитан дали Италия вече се е върнала в борбата за място на еврофиналите, Донадони заяви: „Честно казано, все още не съм мислил за класирането. Най-важното в момента е да продължаваме в този дух и да се опитаме да спечелим всичките си оставащи срещи. Такава е нашата философия.”

„Мисля, че Франция е най-силният отбор в нашата група, но и останалите показват, че са много добри. Не можем да си позволим да подценим никого. Ще внимаваме особено с Украйна, тъй като те са по-класни от шотландците.”

Наставникът на Шотландия Алекс МакЛийш призна, че е разочарован от начина, по който неговите момчета са подарили серия о преки свободни удари на своя съперник. Един от тях доведе до първия гол на Тони, след центриране на Масимо Одо.

„Смятахме да си тръгнем с нещо оттук,” заяви МакЛийш.

„Играчите ми имаха самочувствие и то заслужено, тъй като групата ни е фантастична. Но определено нарушенията, които извършихме тази вечер им помогнаха, и това е урок, който трябваше да научим в Европа.”