Роберто Донадони благородно прие решението на Италианската федерация, с което бе освободен от поста национален селекционер на „скуадра адзура” по-рано днес.

Тактикът получи трудната задача да развива тима след Марчело Липи, с който италианците взеха титлата от Световното първенство през 2006 година. Донадони обаче не успя да се справи с работата си бе уволнен след отпадането на четвъртфиналите на Евро 2008 от Испания.

„Разочарован съм, че една дузпа може да доведе до подобни последствия”, призна спецът.

„В последните две години обаче мисля, че отборът постигна нещо добро и никой не може да промени този факт. Изкарах незабравим период начело на Италия, бих повторил всичко на момента. Казвам това, тъй като оставам с чиста съвест за всичко, което съм свършил за „скуадра адзура. Не бих променил нищо”, добави той.

„Искам да благодаря на Федерация и на целия ми екип. Никога не съм се чувствал сам, тъй като винаги съм се ползвал с подкрепата на всички около мен”, продължи Донадони.

Последният напуска поста без каквито и да е било компенсации, след като отказа да подпише подобна клауза в споразумението си с футболното тяло на Ботуша.

„Няма да има никакви финансови компенсации за мен, но това не ме интересува”, завърши бившият вече селекционер на Италия.