Националният селекционер на Италия Роберто Донадони твърди, че според него в Серия А има твърде много чуждестранни футболисти. Според него, ако се намали бройката на чуждите играчи, ще се дава повече шанс за развитие на италианските таланти.

 

„Честно казано тук има твърде много чужденци” – каза треньорът – „По мое време имаше само трима в отбор. Мисля, че сега не трябва да са повече от петима.”

 

Роберто Донадони направи запомняща се кариера като футболист на Милан. Той спечели с 3 пъти Шампионската лига и 6 пъти титлата в Серия А с екипа на „росонерите” и бе участник на 2 световни първенства със Скуадра адзура.

 

Селекционерът каза още, че той няма конфликт с Франческо Тоти, който не е обличал националната фланелка откакто Донадони пое тима след края на Световното първенство в Германия.

 

„Проблем няма, ситуацията е ясна на всички” – казва наставникът за капитана на Рома – „Той ще направи каквото трябва и ще преодолее физическите си проблеми. Тогава ще оценя неговото състояние.”

 

Донадони заяви още, че вратата на националния отбор не е затворена и за Антонио Касано, който не играе редовно за Реал Мадрид. Той и Тоти може да се завърнат в отбора през септември.