Националният селекционер на Италия Роберто Донадони заяви, че доволен от това, което е свършил през двете години начело на „адзурите” преди началото на Евро 2008.

„Радват ме резултатите, които постигнах като треньор на националния отбор в последните две години. Много добре знам обаче, какво означава за хората тук разликата между първото и второто място”, заяви спецът пред италианските медии.

„Знам, че съм свършил работата си начело на тези невероятни състезатели, изпитвам голяма радост, че успях да работя с тях. Знам, че ще ме дарят и с още много хубави моменти преди и по време на Евро 2008”, добави той.

Според спекулациите на Ботуша, след финалите през лятото Донадони най-вероятно ще трябва да напусне поста си, ако тимът не стигне поне до полуфиналите.

„Изключително честен съм като казвам това – никога не съм имал конкретни очаквания, опитвам се да си върша работата. Това, че ми бе предложено продължение на контракта, означава, че ръководството на италианския футбол има вяра във възможностите ми. Аз обаче не искал нищо, не знам защо продължаваме дори да обсъждаме темата за договора ми”, продължи Донадони.

„Гледам напред и продължавам да си върша работата”, завърши националният селекционер на Италия.