Изненадващо селекционерът на Италия Роберто Донадони подкрепи треньора на Франция Раймон Доменек преди евроквалификацията между двата тима на Сан Сиро в Милано в събота.

Доменек обвини Скуадра Адзура в уреждане на олимпийска квалификация за Сидни 2000 и тъй като не представи никакви доказателства за твърдението си бе наказан от УЕФА да не ръководи Петлите в една среща, която е именно предстоящото повторение на финала последното световно първенство.

„Той би трябвало да бъде на пейката без никакви проблеми” – заяви Донадони – „Не искам да поставям себе си в мястото на този, който решава тези неща.

Може би дори понякога е по-добре да гледаш играта от високо. Има хора на трибуните, които гледат от високо. За мен обаче да седиш на пейката е основен принцип.”

„Ако срещна Доменек на стадиона, ще му стисна ръката”, каза още Донадони, въпреки острите думи отправени от французина към италианския футбол.

По-рано днес Раймон Доменек обжалва наказанието наложено му от УЕФА, но централата отхвърли жалбата му и потвърди санкцията.