Отборът на Наполи се провали срещу Болоня в домакински двубой от 14-и кръг на Серия А, завършил 2:1 за гостите. Фернандо Йоренте откри резултата за неаполитанците, но през втората част Андреас Олсен и Никола Сансоне оформиха пълния обрат.

В началото на двубоя Ирвин Лосано изпрати топката в мрежата на Болоня, но попадението му бе отменено заради засада. 

Последваха голови възможности и пред двете врати, но попадението падна чак в края на първата част, когато след множество рикошети топката достигна до Фернандо Йоренте, който заби топката в мрежата на Лукаш Скорупски. 

През втората част Андреас Олсен овладя отбита топка в наказателното поле и я изстреля в дясната част на вратата, за да възстанови равенството в срещата. 

В 78-ата минута Дрис Мертенс пропусна страхотна възможност да изведе отбора си напред в резултата, след като ударът му премина точно над напречната греда. 

Малко по-късно Никола Сансоне оформи пълния обрат, след като демонстрира хладнокръвие в наказателното поле, отправяйки страхотен изстрел към вратата на Давид Оспина. 

В добавеното време Йоренте опита да се възползва от добро прехвърлящо центриране, но ударът му с глава бе отразен от Скорупски. 

Секунди по-късно Йоренте все пак изпрати топката в мрежата на полския страж, но след преглед с ВАР попадението бе отменено.

Наполи се намира на 7-а позиция в класирането с 20 точки в своя актив, а Болоня е 12-и с 4 пункта по-малко.