Новото попълнение на Палермо Ивайло Чочев може най-после да получи по-голям шанс за изява. Лично президентът на клуба Маурисио Дзампарини е възложил задача на наставника Бепе Якини да пуска по-често привлечените през лятото играчи. 

Със сигурност в сметките на боса на сицилианците е и привлеченият от ЦСКА играч. Според данните на сайта transfermarkt.de, българският халф е в Топ 3 на летните трансфери на италианския клуб и със сигурност на Дзампарини му се иска да вижда повече в игра една от най-големите си инвестиции в последните месеци. 

Вестник "ТутоСпорт" твърди, че президентът директно е отишъл при треньора и му е казал в прав текст, че ако иска да се спаси от уволнение, трябва да пуска в игра новите попълнения. Думите му били, че "ще остане, докато върши това, което му казвам."

А за това, че Дзампарини няма да се поколебае и за миг да уволни треньора, ако така реши, говори фактът, че от 2002 г. насам е направил 21 треньорски рокади начело на Палермо. Нищо чудно Якини да е 22-ият скалп на колана му, ако не залага по-често на новите имена. 

Ивайло Чочев дойде при новаците в Серия А през юли от ЦСКА, като според италианските медии за него са платени 2 млн. евро. Въпреки крупната инвестиция в 21-годишния младок, той направи официалния си дебют за Палермо едва в събота при загубата с 0:3 от Емполи. Тогава полузащитникът влезе на терена в 73-та минута.