Бившият селекционер на италианския национален отбор по футбол Дино Дзоф посъветва Испания да внимава в тазвечершния полуфинал срещу „скуадра адзура“ за Купата на Конфедерациите.

Двубоят, който започва от 22 часа българско време, ще бъде повторение на финала от Евро 2012, който бе спечелен с 4:0 от „ла фурия“. Световният и европейски шампион демонстрира отлична форма до този момент, но Дзоф – който загуби финала на Евро 2000 от Франция – смята, че изненадата е възможна.

„Испания трябва да внимава с Италия, защото винаги сме могли да препънем всеки тим“, коментира бившият вратар. „Кое най-важното в играта на испанците напоследък? Всичко. Те имат страхотни играчи, които притежават отлична техника.“

„Може би Иниеста и Шави изпъкват пред останалите, но това, което прави този отбор велик, е силата на колектива. Надявам се да не видим още едно 4:0, защото това би било тъжно.“

Дзоф не пропусна да отбележи, че Алберто Джилардино може напълно да замести контузената звезда на Италия Марио Балотели. „Ако отборът успее да стигне до наказателното поле, да – Алберто е бърз и опасен. Все пак смятам, че от ключово значение ще бъде, ако защитниците и полузащитниците хвърлят повече усилия в атака“, завърши Дзоф.