Прекалено разширения мъжки състав на Фиорентина създава значителен проблем по време на тренировките в тима. Както често се случва, всъщност по нареждане на треньора на първия отбор по време на тренировките се присъединяват и някои млади играчи от Виола Примавера. Основно това са Кристиан Дале Мура, Фабио Понси, Едуард Дуту и Димо Кръстев, пише сайтът fiorentinanews.com.

За да има нормален тренировъчен процес обаче, старши треньорът на "виолетовите" Чезаре Прандели най-вероятно ще върне по-малките момчета да тренират с Алберто Акуилани (треньор на Примавера отбора) през пролетта. Един от проблемите, които биха могли да повлияят на растежа им, е връщането да тренират на по-ниско ниво - при юношите. Докато напротив - обучението с играчите на първия отбор със сигурност им помага да се сблъскват с играчи с по-голям опит и качество. Младият български полузащитник от набор 2003 Димо Кръстев не трябва да се подлага на този процес на "инволюция" (понижаване в тренировките), на който Фиорентина изглежда залага много, добавя още сайтът.

Димо Кръстев пристигна във Фиорентина през пролетта на 2019-а година, а преди това се е подготвял в школите на бургаските Черноморец и Нефтохимик.