Звездата на Ювентус Диего изрази своето желание да остане в клуба и да се докаже след разочароващия дебютен сезон. 25-годишният футболист бе център на много трансферни дискусии през лятото, като интерес към него имаше от страна на Атлетико Мадрид и Волфсбург.

Въпреки това, бившият играч на Вердер Бремен е решен да остане и да покаже на тифозите на Юве, защо пристигна с такава голяма репутация.

„Искам да остана в Юве, това е ясно. Ако аз съм тук, това означава, че отборът иска същото. Преди да отида във ваканция, говорих с Джузепе Марто и новия треньор – всичко е изяснено, няма да се местя”, заяви Диего.

„Тези слухове ме дразнят, защото не обичам, когато хората лъжат. Преди година избрах Юве и няма да се откажа след само 12 месеца. Този отбор е един от най-добрите в света, щастлив съм да съм тук и се надявам да се подобря”.

Междувременно, Луиджи Дел Нери говори за неговите виждания относно ролята на Диего в отбора. „Диего е скрит нападател и тази позиция не е нова за него. Миналата година, когато моята Сампдория игра в Торино, той игра на тази позиция зад Амаури и със Себастиан Джовинко и Мауро Каморанези по крилата”.