Президентът на Фиорентина Диего Дела Вале обяви официално, че ще напусне поста си.

Той обяви това свое решение в писмо, което бе разпространени от официалната телевизия на клуба от Флоренция. 56-годишният Дела Вале пише в писмото, че не е доволен от факта, че част от феновете критикуват толкова остро него и играчите.

В писмото се казва: "Пиша тези редове, за да кажа на тези, които искат най-доброто за Фиорентина, че повече няма да бъда патрон на клуба. Постоянните манипулации срещу клуба вече стигнаха границата на търпение, а аз не смятам да променям поведението си и за в бъдеще. Клубът е отписан от доста хора, но аз защитавах на всяка цена стойността на лилавата фланелка, така че това не е правилно. За истинските фенове, аз ви казвам да останете с отворени очи и да не позволявате да бъдате използвани. Не трябва да се допуска да бъда прекъсната връзката между клуба и запалянковците".

Фамилия Дела Вале ще остане замесена в делата на "ла виола" чрез брата на Диего Дела Вале - Андреа.

Той допълни: "Андреа ще остане близо до Фиорентина с цялата страст, която е показвал винаги. Вие, истинските фенове, продължете да подкрепяте момчетата на терена, защото те са фантастичен тим".

Дела Вале е начело на тима от 2002 година, когато изведе "ла виола" до елита от Серия C2.