Вратарят на Милан Дида най-после постигна споразумение с ръководството за нов договор и преподписа с клуба до 2010 година.

Футболните специалисти и медиите вече му търсеха нов отбор от лятото, след като първоначалните преговори между клуба и играча претърпяха крах. Дида бе очевидно доволен от новите условия по контракта си:

„След шестмесечни преговори, най-накрая постигнахме споразумение. Доволен съм. Щастлив съм и че постигнахме съгласие точно преди дербито с Интер, така че ще мога да се концентрирам основно върху мача, който трябва да спечелим.”

Новият договор на бразилеца вероятно ще разсее слуховете, че стражът на Ювентус и италианския национален отбор Джиджи Буфон е трансферна цел на „росонерите”. Възможно е и босовете на миланския гранд да са склонили на претенциите на Дида, заради високата трансферна сума, която Юве поиска за своя страж. Ако сделката беше станала факт – Буфон щеше да стане най-скъпият играч в историята на футбола изпреварвайки рекорда на Зинедин Зидан, който премина от Ювентус в Реал Мадрид през 2001 година за сумата от 71,5 милиона евро.