Шансовете на играча на Реал Мадрид Мамаду Диара да премине в Интер след края на сезона се увеличават с всеки ден, според медиите в Италия.

Националът на Мали е съветван от близките си да напусне „белия балет” от доста време заради лошите си взаимоотношения с наставника Бернд Шустер.

Ситуацията се влоши и вчера, когато стана ясно, че Диара ще бъде глобен с 300000 евро, една месечна заплата, след като футболистът не се върна в Испания навреме след Купата на Африканските нации.

Има голяма вероятност Мамаду да не попадне в състава за днешното гостуване на Рекреативо, въпреки че Гути и Снайдер са контузени.

От друга страна, Интер се нуждае от централен халф, от тима са си поставили като приоритет привличането на играч именно на този пост през лятото. Първият избор на треньора Роберто Манчини е Диара, според „Corriere dello Sport”.

Милан, Ливърпул и Ювентус се свързаха с нас. Тимът, към който имаме най-голям интерес, обаче е Интер”, сподели агентът на Диара.

„Клиентът ми има още три години от контракта си с Реал, но ако се появи оферта, можем да я разгледаме и да говорим с ръководството на „белия балет”, добави.

„В крайна сметка, решението е на Мамаду, но трансферът няма да е лесен, тъй като от „Бернабеу” ще поискат между 25 и 30 милиона евро”, завърши представителят на Диара.