Новият мениджър на Съндърланд Паоло ди Канио трябваше да отговаря на критиките още преди да е провел две тренировки с новия си отбор. Специалистът коментира своите политически убеждения, като едновременно с това определи като глупаво мнението да му бъде лепнат етикет на расист.

Ди Канио бе цитиран преди време да се изказва положително за диктатора Бенито Мусолини, както и да демонстрира фашистки поздрави на терена, докато играеше за Лацио.

Паоло ди Канио наследи Мартин О'Нийл начело на тима, но веднага след обявяването на новината, се появиха правозащитни организации, които разкритикуваха специалиста за жестове и коментари, направени от италианския мениджър в миналото.

„Това, което мога да кажа е, че ако някой се е почувствал обиден, съжалявам, но това не произлиза от мен, а от една голяма история, която хората интерпретират по различен начин. Изразил съм своето становище в интервю преди много години, а някои части от него бяха взети от медиите, както им е удобно“, сподели Ди Канио в своя защита.

„Те взеха мнението ми в много, много негативен план, но това беше дълъг разговор и дълго интервю. Не беше честно. Знам, че това е част от работата ми, да давам интервюта, защото съм добре познат, но понякога единствената им цел е да слагат големи заглавия“, допълни мениджърът.

„Нямам проблем с никого“,допълни специалистът, който се зачуди защо трябва всеки път да отговаря на подобни въпроси, щом смени клуба си.

„Говорите за расизъм? Това е изключително глупаво, глупаво и смешно. Хората, които ме познават, могат да потвърдят това. Когато бях в Англия, най-добрите ми приятели бяха Тревор Синклер и Крис Пауъл, мениджър на Чарлтън, те могат да ви кажат всичко за моя характер“, каза още Ди Канио.

„Искам да говоря за футбола, за моите играчи и феновете ... Аз не искам да говоря повече за политика“, завърши Ди Канио.