Безработният френски треньор Дидие Дешан разкри в интервю за L'Equipe вариантите, които стоят пред него, както и отборите, които са му предложили работа, след като напусна Ювентус.

"Английският шампионат е идеален за представителите на моята професия от гледна точка на свобода на действие. Точно тук треньорът може максимално да повлияе на трансферната политика на клуба", сподели бившият наставник на Ювентус.

"Испанската примера също е съблазнителен вариант, но ако трябва да съм честен за Серия А, след "Старата госпожа" ще ми е много трудно да работя там", допълни специалистът.

"Челси и Валенсия? Там имам приятели. Мога да призная, че имаше интерес към мен от страна на тези клубове преди време. Бих бил горд и ако оглавя националния отбор на Франция. Би било чудесно, ако успея да мина през целия път – започнах като футболист и да завърша като треньор там", сподели Дидие Дешан.

"Предлагаха ми да поема и Лион, веднага щом си тръгнах от Ювентус. Но не сметнах, че този момент е подходящ за рязка промяна. Срещах се и също с президента на Ланс", разказа още в интервю за L'Equipe специалистът.